Vitaal AED

Nieuwe AED TC Telro en Brabant Schietsport 

Tot op heden was er geen openbare AED beschikbaar bij het Tennispark TC Telro en de naast gelegen Brabant Schietsport.
De huidige AED, eigendom van TC Telro was verouderd en vervanging hiervan was noodzakelijk. Omdat bij beide verenigingen wekelijks veel mensen samenkomen en er veel gesport wordt, is hier een groter risico op een harstilstand. 
Om die reden hebben TC Telro en Brabant Schietsport samen opgetrokken met het Lokaal Sportakkoord die heeft bijgedragen aan de financiering en aanschaf van een AED die openbaar en 24/7 toegankelijk is.
Samen zorgen zij zo voor een veilige(re) sportomgeving.
De AED hangt aan het hek bij de ingang van TC Telro en is voor iedereen duidelijk zichtbaar vanaf de parkeerplaats voor beide verenigingen.  

Reanimatie training

Voortvloeiend uit deze aanvraag is er een nog een samenwerking door Vitaal Verenigen ontstaan.
Het gezamenlijk aanbieden van cursussen, waarbij meerdere verenigingen kunnen aanhaken is één van de ambities uit thema Vitaal Verenigen van het Sportakkoord Bernheze.
Om van Sportpark de Schellen en Tennispark TC Telro een veilige omgeving te maken, slaan RKSV Prinses Irene, TC Telro, Handboogschutterij Ons Genoegen en Dance Team Nistelrode de handen ineen.
Het is belangrijk om vrijwilligers en bestuursleden op te leiden tot het gebruik van een AED.
Daarom wordt er jaarlijks binnen de verenigingen de mogelijkheid aangeboden om vrijwilligers en bestuursleden een AED/reanimatie training te volgen, om zo snel en adequaat handelen op Sportpark de Schellen en de nabije omgeving mogelijk te maken.
Dit kan mensenlevens redden.  

Openen AED-kast en gebruik AED

De AED is 24/7 voor iedereen bereikbaar.
De AED-kasten is uitgerust met een eenvoudig draaimechanisme, waardoor je deze kast gemakkelijk en snel openmaakt via een haak aan de onderzijde.
De hele kap kan worden verwijderd zodat je volledig toegang tot de AED hebt, die via de ophangbeugels snel te grijpen is.
De opengedraaide kap blijft door middel van een band aan de achterwand hangen.
De AED is aangemeld bij HartslagNu.
Na melding bij 112 worden burgerhulpverleners uit de buurt ingezet.
Start alvast met reanimeren en volg instructies van het AED op tot dat de hulpdiensten ter plaatse zijn.