Vertrouwenscontactpersoon

Veilig sportklimaat: vertrouwenscontactpersoon bij TC Telro 

Het is belangrijk dat een sportvereniging een sociaal veilige omgeving is. Een omgeving waar jij en zeker ook je kinderen kunnen rekenen op een respectvolle omgang met elkaar.
TC Telro hecht er veel belang aan een sociaal veilige sportomgeving te zijn en heeft een vertrouwenscontactpersoon aangesteld binnen de vereniging. 

Vanaf juli 2023 is de vertrouwenscontactpersonen bij TC Telro: Miriam Herckenrath.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon? (VCP)
De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. 
De VCP fungeert als eerste opvang voor leden/ouders van leden met een klacht of een vraag. Bij de VCP kun je geen officiƫle melding doen, maar wel een signaal afgeven.
De vertrouwenscontactpersoon gaat met de melder van het probleem in gesprek, biedt deze een luisterend oor en geeft advies over verder te ondernemen stappen. Iedereen kan een melder zijn; sporters, ouders, omstanders, bestuursleden, trainers, coaches, begeleiders, barmedewerkers etc. Iedereen die iets waarneemt of ergens wetenschap van heeft, kan dat melden. Een melder is dus niet per se het slachtoffer of de beschuldigde.

De vertrouwenscontactpersonen zullen klachten niet zelf inhoudelijk behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenspersoon behandelt informatie vertrouwelijk en doet niets zonder medeweten van de betrokkene.

Voor onderstaande zaken kun je met de VCP-contact opnemen:

  • agressie

  • seksuele intimidatie en misbruik

  • intimidatie en machtsmisbruik

  • pesten

  • discriminatie

Hoe kun je de vertrouwenscontactpersonen bereiken?
De vertrouwenscontactpersonen is te bereiken via e-mail: [email protected]
Als je een mail stuurt, geef je aan of je een antwoord wilt ontvangen per e-mail of telefonisch. De vertrouwenspersoon zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vanuit de KNLTB zijn er twee VCP-ers (Margot en Babette) te bereiken via email: [email protected]. Zie ook www.knltb.nl/fairplay.
In geval dat je anoniem wil blijven, is het ook mogelijk en zelfs wenselijk om direct contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF: 0900-202 55 90 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17.30 uur).