Clubregels

Afhangen met het KNLTB-afhangbord in het clubhuis (alleen voor tennis) 

Voor tennis kan er worden afgehangen met het KNLTB-afhangbord. Het scherm met pasjeslezer zijn bevestigd op de muur naast de bestuurskamer. Er dient met minimaal twee personen digitaal afgehangen te worden. Dit houdt in dat als je met twee personen gaat tennissen, je beide je pasje mee moet nemen. Ga je echter met vier personen tennissen, dan hang je ook met vier personen af. 
Jeugdleden mogen afhangen in de avond tot 19:30 uur gebruik maken van de banen.
Een aantal tips 
1. Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je naar de club gaat of je je pasje bij je hebt. 
2. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie van je vereniging. 
3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn, hun boete voor het niet uitvoeren van de bardienst niet hebben betaald etc. Het betreffende lid is daarvan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht. 
4. Doet je pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook bevuild is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigd. Houd het pasje ook weg van magnetische velden net als je bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet. 
5. Heb je toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de beheerder van het afhangbord op de vereniging. Het bestuur weet wie dit is. 

Digitaal afhangen (alleen voor padel) 
Wij hebben de volgende regels m.b.t. het digitaal afhangen, een padelbaan op afstand reserveren, op een rijtje gezet:

 • Via de KNLTB-club-app kun je voor 60 minuten per keer, twee keer per dag een padelbaan op afstand reserveren. Dit kan maximaal 48 uur voor de gewenste speeltijd.
 • Verplicht om met vier personen af te hangen. 
 • Afhangen moet ten aller tijden, ook overdag!
 • Eén speler kan digitaal op afstand een baan reserveren. Je moet altijd medespelers selecteren als partner. Dus je hoeft niet allemaal op afstand af te hangen.
 • Helaas constateren wij dat er ook afgehangen wordt onder andere namen. Dit is NIET toegestaan. Je mag alleen tennissen als er met je eigen naam, of introducee, is afhangen.
 • Als je geen gebruik maakt van je reservering, moet je deze annuleren zodat iemand anders gebruik van de baan kan maken. No-show heeft invloed op jouw toekomstige reservering
 • Aanvulling op het lesreglement en afhangen van de padelbanen (23 jan 2023):
  In verband met de continuïteit van de trainingen, heeft de tennistraining voorrang op het gebruik van de padelbanen voor recreanten. (Vrij spelen). Dus als de tennistraining door weersomstandigheden niet door kan gaan op de tennisbanen, maar daarvoor in plaats wel een padeltraining kan worden gegeven, vervallen de reserveringen van Padelbanen P1 en P2 en worden deze gebruikt voor de training. 

Tennissen met introducé 
Elk clublid mag met niet-clubleden tennissen op het tennispark. Hiervoor gelden de volgende regels:

 • Tennis: Bij afhangen in de hal van het clubhuis bij het digitale afhangbord, kies je voor tennis met introducé. Voer naam en e-mailadres in. De kosten hiervan worden automatisch doorberekend via incasso van het Telro-lid.
 • Padel: Bij het digitaal afhangen kies je voor optie toevoegen introducé. De kosten hiervan worden automatisch doorberekend. (Ook voor de introducé geldt eventueel de mogelijkheid om een racket te huren, kan alleen als de kantine open is)
 • Kosten introducé:
  Volwassen € 5,00 en Jeugd € 3,00 per keer

Tenniskleding en -schoeisel
Ieder clublid dient tijdens het tennissen tenniskleding en tennisschoenen te dragen (trimschoenen zijn niet toegestaan). Spreek elkaar aan op onjuist gedrag.

Hekwerk
Houd het hekwerk heel. Kuur je emoties dus niet uit op het hek en maak er evenmin je schoenen op schoon.

Parkeren auto's en fietsen
Parkeer je auto in de aangegeven vakken. Stal je fiets zodanig dat de inrit vrij blijft. Telro en Prinses Irene zijn overeengekomen dat w fietsers op het sportpark willen weren en dat de fiets bij Telro of Prinses Irene neergezet kan worden, maar dan te voet oversteken naar het andere park.  Zorg ervoor dat alle bezoekers de in- en uitgang makkelijk kunnen gebruiken.

Houd het park netjes
Samen houden we ons unieke tennispark schoon en opgeruimd. Laat geen rotzooi achter op en langs de banen. Breng kopjes en glazen terug naar de bar en ruim het terrasmeubilair na gebruik weer op.

Bespeelbaarheid banen
Wil je de bespeelbaarheid van de banen controleren kijk dan op de club app.

De banen zijn niet bespeelbaar bij:
• Sneeuwval (sneeuw niet verwijderen)
• IJzel of rijp
• Invallende dooi na strenge vorst (>-10ºC)

Training
Uitsluitend leden kunnen inschrijven voor de trainingen via het formulier op de website. Formulier staat erop als de inschrijfmomenten geopend zijn.

Aanvulling op het lesreglement en afhangen van de padelbanen (23 jan 2023):
In verband met de continuïteit van de trainingen, heeft de tennistraining voorrang op het gebruik van de padelbanen voor recreanten. (Vrij spelen). Dus als de tennistraining door weersomstandigheden niet door kan gaan op de tennisbanen, maar daarvoor in plaats wel een padeltraining kan worden gegeven, vervallen de reserveringen van Padelbanen P1 en P2 en worden deze gebruikt voor de training. 

Commissies
Onze club is trots op haar leden die zich inzetten voor de club en dat zij deze inzet naar eer en geweten uitvoeren.