Clubregels

Vanaf maandag 28 juni 2021 nieuw systeem voor afhangen, combinatie van online en fysiek afhangen.

Tijdens de Algemene leden vergadering van vorige week. is onderstaand voorstel aan de vergadering voorgelegd en goedgekeurd. Uit de enquete is gebleken dat de leden voor zowel online als fysiek afhangen kiezen. We hopen hiermee de afhangproblematiek voor een groot gedeelte te hebben opgelost. Er worden banen geblokt voor training en voor de hussel op maandag.

Afhangen met het KNLTB-afhangbord in het clubhuis (buiten gebruik, zie digitaal afhangen)
Er kan worden afgehangen met het KNLTB-afhangbord. Het scherm met pasjeslezer zijn bevestigd op de muur naast de bestuurskamer. Er dient met minimaal twee personen digitaal afgehangen te worden. Dit houdt in dat als je met twee personen gaat tennissen, je beide je pasje mee moet nemen. Ga je echter met vier personen tennissen, dan hang je ook met vier personen af. 
Jeugdleden mogen afhangen in de avond tot 19:30 uur gebruik maken van de banen.
Een aantal tips 
1. Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je naar de club gaat of je je pasje bij je hebt. 
2. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie van je vereniging. 
3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn, hun boete voor het niet uitvoeren van de bardienst niet hebben betaald etc. Het betreffende lid is daarvan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht. 
4. Doet je pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook bevuild is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigd. Houd het pasje ook weg van magnetische velden net als je bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet. 
5. Heb je toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de beheerder van het afhangbord op de vereniging. Het bestuur weet wie dit is. 

Digitaal afhangen (i.v.m coronavirus wordt er momenteel alleen vanuit huis, dus digitaal afgehangen.)

Door het coronavirus waren wij genoodzaakt om het online afhangen door te voeren. Via de KNLTB CLUB app kunt je digitaal een baan op afstand reserveren. Deze methode dient tevens als registratieplicht in richtlijn met de RIVM-regels. 

Wij hebben de volgende regels m.b.t. het digitaal afhangen nog eens op een rijtje gezet:

 • Afhangen kan een dag voorafgaand 24 uur. (De site kan door de drukte overbelast zijn.)
 • Tijden van afhangen aansluitend maken, geen gaten/tijden leeglaten.
 • Dubbelspel is verplicht om met vier personen af te hangen. 
 • Afhangen moet ten aller tijden, ook overdag!
 • Je kunt 1 dag van tevoren op afstand een baan reserveren voor maximaal 1 uur. Dus niet voor meerdere dagen.
 • Eén speler kan digitaal op afstand een baan reserveren voor twee of vier personen. Je moet altijd medespelers selecteren als partner. Dus je hoeft niet beiden op afstand af te hangen.
 • Helaas constateren wij dat er ook afgehangen wordt onder andere namen. Dit is NIET toegestaan. Je mag alleen tennissen als er met je eigen pasje is afhangen.
 • Je kunt via digitaal afhangen ook een introducee aanmelden. De verrekening van 3 euro vindt achteraf plaats.**(zie tennissen met introducé)

Tennissen met introducé 
Elk clublid mag met niet-clubleden tennissen op het tennispark. Hiervoor gelden de volgende regels:

 • Je mag maximaal vijf keer per kalenderjaar tennissen met een introducé.
 • Haal vooraf, tegen betaling van € 3,00, een introductiepas bij de bar.  (De bardienst registreert de namen in de bijbehorende inschrijflijst) 
 • Lever de introductiepas diezelfde dag weer bij de bardienst in.

** i.v.m coronavirus kan de bar gesloten zijn en kun je bij het digitaal afgehangen de keuze introducee aanklikken. De kosten worden dan doorbelast aan degene wie de reservering maakt, tegelijk met het incasseren van het contributiegeld.

Tenniskleding en -schoeisel
Ieder clublid dient tijdens het tennissen tenniskleding en tennisschoenen te dragen (trimschoenen zijn niet toegestaan). Spreek elkaar aan op onjuist gedrag.

Hekwerk
Houd het hekwerk heel. Kuur je emoties dus niet uit op het hek en maak er evenmin je schoenen op schoon.

Parkeren auto's en fietsen
Parkeer je auto in de aangegeven vakken. Stal je fiets zodanig dat de inrit vrij blijft. Zorg ervoor dat alle bezoekers de in- en uitgang makkelijk kunnen gebruiken.

Houd het park netjes
Samen houden we ons unieke tennispark schoon en opgeruimd. Laat geen rotzooi achter op en langs de banen. Breng kopjes en glazen terug naar de bar en ruim het terrasmeubilair na gebruik weer op.

Bespeelbaarheid banen
Wil je de bespeelbaarheid van de banen controleren kijk dan op de club app.

De banen zijn niet bespeelbaar bij:
• Sneeuwval (sneeuw niet verwijderen)
• IJzel of rijp
• Invallende dooi na strenge vorst (>-10ºC)

Commissies
Onze club is trots op haar leden die zich inzetten voor de club en dat zij deze inzet naar eer en geweten uitvoeren.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 611 091

Tennispark TC Telro

Zwarte Molenweg 11
5388 EE Nistelrode