Clubregels

Vanaf maandag 11 april 2022 weer fysiek afhangen.
Kort na het begin van de corona-pandemie heeft het bestuur onder invloed van de toen geldende maatregelen het bestaande afhangsysteem aangepast. Na een periode waarin alleen digitaal kon worden afgehangen is later overgegaan op een systeem van deels digitaal en deels fysiek afhangen. 

Tijdens de bestuursvergadering van 4 april hebben we, samen met afgevaardigden van een aantal commissies, de bestaande afhang mogelijkheden geëvalueerd. 
 
Rekening houdende met de besproken argumenten (o.a. het gegeven dat de corona-maatregelen zijn opgeheven, het sociale aspect van elkaar ontmoeten in de kantine, de belangen die onze vereniging heeft bij een goede kantine-opbrengst, de best mogelijke doorloop en baanbezetting, de problemen bij de verschillende afhangmogelijkheden, en de renovatie van baan 3 en baan 4 en de voorgenomen aanleg van padel waardoor tijdelijk minder banen beschikbaar zijn) heeft het bestuur besloten om met ingang van 11 april aanstaande dat alleen nog fysiek (dus via het afhangbord in de hal van ons clubhuis) kan worden afgehangen. 
 
Kort samengevat komt het er op neer dat we teruggaan naar de situatie zoals die was vóór de corona-maatregelen. Uiteraard zullen we de nieuwe situatie na verloop van tijd weer evalueren. 
 
Met vriendelijke groet, 
Bestuur TC Telro 

Afhangen met het KNLTB-afhangbord in het clubhuis 

Er kan worden afgehangen met het KNLTB-afhangbord. Het scherm met pasjeslezer zijn bevestigd op de muur naast de bestuurskamer. Er dient met minimaal twee personen digitaal afgehangen te worden. Dit houdt in dat als je met twee personen gaat tennissen, je beide je pasje mee moet nemen. Ga je echter met vier personen tennissen, dan hang je ook met vier personen af. 
Jeugdleden mogen afhangen in de avond tot 19:30 uur gebruik maken van de banen.
Een aantal tips 
1. Je kunt alleen afhangen met je eigen pasje. Ben je die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor je naar de club gaat of je je pasje bij je hebt. 
2. Je kunt pas afhangen in het systeem als je gerechtigd bent tot spelen. Je hebt dus je contributie betaald en je hebt de beschikking over je KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie van je vereniging. 
3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn, hun boete voor het niet uitvoeren van de bardienst niet hebben betaald etc. Het betreffende lid is daarvan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht. 
4. Doet je pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook bevuild is. Maak dit dan met je adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat je het niet beschadigd. Houd het pasje ook weg van magnetische velden net als je bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet. 
5. Heb je toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de beheerder van het afhangbord op de vereniging. Het bestuur weet wie dit is. 

BUITEN GEBRUIK vanaf 11 april 2022 - Digitaal afhangen (i.v.m coronavirus wordt er momenteel alleen vanuit huis, dus digitaal afgehangen.)
Wij hebben de volgende regels m.b.t. het digitaal afhangen, een baan op afstand reserveren,  eens op een rijtje gezet:

 • Afhangen kan een dag voorafgaand 24 uur. (De site kan door de drukte overbelast zijn.)
 • Tijden van afhangen aansluitend maken, geen gaten/tijden leeglaten.
 • Dubbelspel is verplicht om met vier personen af te hangen. 
 • Afhangen moet ten aller tijden, ook overdag!
 • Je kunt 1 dag van tevoren op afstand een baan reserveren voor maximaal 1 uur. Dus niet voor meerdere dagen.
 • Eén speler kan digitaal op afstand een baan reserveren voor twee of vier personen. Je moet altijd medespelers selecteren als partner. Dus je hoeft niet beiden op afstand af te hangen.
 • Helaas constateren wij dat er ook afgehangen wordt onder andere namen. Dit is NIET toegestaan. Je mag alleen tennissen als er met je eigen pasje is afhangen.
 • Als je geen gebruik maakt van je reservering, moet je deze annuleren zodat iemand anders gebruik van de baan kan maken.

Tennissen met introducé 
Elk clublid mag met niet-clubleden tennissen op het tennispark. Hiervoor gelden de volgende regels:

 • Je mag maximaal vijf keer per kalenderjaar tennissen met een introducé.
 • Haal vooraf, tegen betaling van € 3,00, een introductiepas bij de bar.  (De bardienst registreert de namen in de bijbehorende inschrijflijst) 
 • Lever de introductiepas diezelfde dag weer bij de bardienst in.

Tenniskleding en -schoeisel
Ieder clublid dient tijdens het tennissen tenniskleding en tennisschoenen te dragen (trimschoenen zijn niet toegestaan). Spreek elkaar aan op onjuist gedrag.

Hekwerk
Houd het hekwerk heel. Kuur je emoties dus niet uit op het hek en maak er evenmin je schoenen op schoon.

Parkeren auto's en fietsen
Parkeer je auto in de aangegeven vakken. Stal je fiets zodanig dat de inrit vrij blijft. Zorg ervoor dat alle bezoekers de in- en uitgang makkelijk kunnen gebruiken.

Houd het park netjes
Samen houden we ons unieke tennispark schoon en opgeruimd. Laat geen rotzooi achter op en langs de banen. Breng kopjes en glazen terug naar de bar en ruim het terrasmeubilair na gebruik weer op.

Bespeelbaarheid banen
Wil je de bespeelbaarheid van de banen controleren kijk dan op de club app.

De banen zijn niet bespeelbaar bij:
• Sneeuwval (sneeuw niet verwijderen)
• IJzel of rijp
• Invallende dooi na strenge vorst (>-10ºC)

Commissies
Onze club is trots op haar leden die zich inzetten voor de club en dat zij deze inzet naar eer en geweten uitvoeren.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 611 091

Tennispark TC Telro

Zwarte Molenweg 11
5388 EE Nistelrode

KVK-nummer

40215176