Corona informatie

Informatie omtrent Corona virus COVID-19

VANAF 25 SEPTEMBER VERANDERING VAN MAATREGELEN OMTRENT HET CORONAVIRUS. (update 22 september)

Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september losgelaten kan worden. Voor het gebruik maken van de horeca is een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder en geldt alleen binnen.  Het kabinet heeft de maatregelen voor de sport en horeca buiten wat versoepeld en enkele uitzonderingen gemaakt. De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. Goed nieuws dus, want zonder de 1.5 meter afstand kan er weer meer op de clubs en in de horeca. Dat zal bijdragen aan de gezelligheid tijdens de competitie en toernooien.

Wat betekent dit voor de horeca op onze sportlocatie?

·       Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

·       Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.

·       Zorg dat je bij een bezoek aan onze club altijd je corona-app op je telefoon bij je hebt of print de QR-code zodat je een print hiervan bij hebt. Hierbij is ook een identiteitsbewijs bij nodig en moet je samen kunnen laten zien.

·       De bardienst kan de QR-code scannen/controleren met de mobiele telefoon die bij de bar ligt maar kan natuurlijk ook gebruik maken van zijn eigen telefoon. De app coronacheck-scanner kun je via de App-store gratis downloaden.

Iedereen blijft van harte welkom op onze club, wel vragen wij iedereen om zoveel mogelijk buiten de kantine te verblijven en zoveel mogelijk de drankjes/eten alleen af te halen bij de bar. Mocht het weer het niet toelaten om buiten te verblijven mag je naar binnen en wordt er dus om een coronatoegangsbewijs gevraagd. Wij hopen dat ieder lid hier ook zijn eigen verantwoording in neemt en alleen binnen zit als hij een geldig coronatoegangsbewijs heeft.

Bestuur TC Telro

HORECA SLUIT OM MIDDERNACHT, ZITPLAATS OP 1,5 METER EN PUBLIEK BLIJFT WELKOM. (update 10 juli)

Met ingang van zaterdag 10 juli zijn de maatregelen weer aangescherpt.
Publiek blijft welkom maar moet een vaste zitplaats hebben op 1,5 meter afstand van elkaar. De kantine mag open blijven maar niet langer dan middernacht.

GROTE STAP: BIJNA ALLES KAN OP ANDERHALVE METER, WEDSTRIJDEN VOOR VOLWASSENEN EN PUBLIEK WEER WELKOM (update 20 juni)

Het kabinet heeft vrijdag tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende versoepelingen vanaf zaterdag 26 juni ingaan.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Toeschouwers zijn welkom, wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden. Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen.

Terrassen en kantines op sportlocaties mogen vanaf 26 juni open volgens reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horecaregels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en checkgesprek blijven verplicht. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.Het clubleven kan weer tot bloei komen.

We moeten nog wel steeds alert blijven en ons aan de basisregels houden. 
Veel tennisplezier en een mooie, sportieve zomer toegewenst.

Bestuur TC Telro

KANTINE EN TERRAS VANAF 7 JUNI WEER GEOPEND EN MEER RUIMTE VOOR JEUGDWEDSTRIJDEN. (update 1 juni)

Het kabinet heeft vrijdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat er weer versoepelingen mogelijk zijn vanaf zaterdag 5 juni.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Jeugd-competitie gespeeld kan worden. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog NIET toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Er mag weer buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje gedronken worden tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horecaregels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis. Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen ook weer gebruikt worden.

De kantine en terras bij TC Telro zal vanaf maandag 7 juni weer op doordeweekse dagen geopend zijn van 19.00 tot 22.00 uur.

Regels m.b.t. gebruik sportkantine en terras:
- Leden die een drankje willen nuttigen hebben een reservering nodig, Deze reservering wordt gekoppeld aan de baanreservering. Het nummer van de baan is ook je tafelnummer.
- De tijd aan het tafeltje is 50 minuten, zo kan de bardienst alles schoonmaken voor de opvolgers. Zijn er geen opvolgers, dan mag je blijven zitten. Als er tafeltjes vrij zijn mag je hier plaats nemen in overleg met de bardienst.
- Houdt 1,5 meter afstand, uitzondering voor mensen die een gezamenlijk huishouding vormen. Tweetallen mogen binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Je mag maximaal met vier personen aan een tafel zitten.
- Neem zoveel mogelijk plaats op het terras. Er zijn alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen.
- Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Er geldt een vaste opstelling.
- Er zijn geen zitplekken aan de bar, zo kan er beter afstand worden gehouden tot de bardienst. 
- Volg de looproute in de kantine en op het terras, deze wordt met pijlen aangegeven. Er is een ingang naar de kantine en de uitgang via de tuindeuren naar het terras. Op het terras loopt de looproute buiten de rode ronde pilasters.
- De indeling van de tafels en stoelen is d.m.v. markering aangegeven en gebaseerd op 1,5 meter afstand.
- D.m.v. van een statafel met pinapparaat kunnen we de afstand borgen tussen de bardienst en leden die iets willen bestellen. Op de andere statafel worden door de leden zelf hun gebruikte glazen/bekers en flesjes op gezet. (Alleen maar met pin betalen, contactloos)
- Er zal voldoende desinfectie- en reinigingsmiddelen bij de bar/keuken aanwezig zijn.- We verkopen/nuttigen alleen verpakte drink– en eetwaren. Zoveel mogelijk uit flesjes/blikjes in plaats van per glas. Geen schaaltjes met nootjes, verswaren of hapjes uit de frituur.
- Koffie wordt geschonken in kartonnen bekers en glazen worden gewassen na elk gebruik in de vaatwasser op hoge temperatuur, dus niet gespoeld in de spoelbak.
- Wij gebruiken schone theedoeken en afwasmiddel voor de glazen/kopjes
- Bardienst medewerker volgt de daarbij behorende instructies en wast iedere 30 minuten hun handen, conform RIVM-voorschriften.
- Achter de bar ligt een geprinte versie met procedures voor de bardienst en de daarbij behorende schoonmaakwerkzaamheden zoals afnemen tafeltjes en schoonhouden klinken.

Bestuur TC Telro

TERRAS(KANTINE) TC TELRO BLIJFT VOORLOPIG GESLOTEN (update 18 mei)

Ondanks de versoepelingen van het kabinet die het mogelijk maken om de terrassen van sportkantines te openen per 19 mei is er door het bestuur besloten om de het terras nog voorlopig gesloten te houden. Kleedkamers en douches zijn ook nog steeds gesloten en publiek, ouders en begeleiders zijn nog niet welkom.

Door de regelgeving is er een beperkte capaciteit in openingstijd (tot 20:00 uur) en aantal leden (twee) die samen aan een tafel mogen zitten. De verantwoordelijkheid en de handhaving hiervan kunnen en willen we niet bij de vrijwilliger/bardienst neerleggen.

We houden de updates en versoepeling vanuit het kabinet nauwlettend in de gaten. Zodra er weer meer versoepeling mogelijk is, hopen we uiteraard dat we als vereniging zo snel mogelijk terug kunnen naar de oude situatie en na het tennis weer gezellig iets kunnen drinken met elkaar.

Bestuur TC Telro

Maatregelen verlengd, avond klok een uur later (update 23 maart)
Alle coronamaatregelen worden verlengd tot 20 april, waarbij er op 13 april een nieuwe persconferentie komt. Wel gaat de avondklok vanaf 31 maart een uur later in. Dat wil zeggen dat ons park weer een uur later wordt gesloten en er tot 21.45 uur getennist en getraind kan worden. 

Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer. (update 9 maart)
Vanaf dinsdag 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten met maximaal 4 mensen sporten. Tennis, dus dubbelspel, met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan.
Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden.
Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was dubbelspel al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.
We zijn blij dat sporten nog steeds kan en volwassenen nu ook meer ruimte krijgen, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houd je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd. Fijn dat we nu weer een stapje kunnen zetten in de heropening van de sport. Houd altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen.

Versoepeling insporten voor jongvolwassen t/m 26 jaar. (update 25 februari)
Afgelopen dinsdagavond zijn er een aantal versoepelingen aangekondigd waaronder een enkele m.b.t. sport.  Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Wat betekent dit voor tennis?
Gewijzigde maatregel vanaf 3 maart:
-           Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen en onderlinge wedstrijden is voor hen mogelijk.
Maatregelen die worden verlengd: 
-           Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. 
-           Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.      
-           Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.     
-           Publiek is niet toegestaan.·      
-           Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.      
-           De avondklok geldt vanaf 21.00, dus ons park is dan ook vanaf die tijd gesloten.

Door verlenging van de lockdown is de Voorjaarscompetitie 2021 uitgesteld.
Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaars- en Tenniskids competitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei.  

Bestuur TC Telro

Onderstaande maatregelen, update 22 januari, zijn verlengd en gelden tenminste t/m dinsdag 2 maart. (update 6 februari)

AVONDKLOK VANAF ZATERDAG 23 JANUARI PARK EERDER GESLOTEN.(update 22 januari) 
Het kabinet heeft een aanscherping van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Om het aantal contacten tussen mensen te verminderen en besmettingen te voorkomen, moeten we ’s avonds thuisblijven. Vanaf zaterdag 23 januari geldt daarom een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur en geldt voorlopig t/m 9 februari.
Buiten sporten is nog steeds toegestaan. Dit betekent dat tennis mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent!

·       De avondklok geldt voor alle leeftijden en gaat zaterdag 23 januari in en geldt voorlopig t/m 9 februari.
·       Alle banen zijn vanaf 20.45 uur geblokkeerd en is het park vanaf die tijd gesloten.
·       De regels voor de groepsgrootte bij volwassenen (max. 2 personen, dus enkelspel) en jeugd (onbeperkt) blijven ongewijzigd.
·       De avondklok heeft ook consequenties voor de trainingsuren. Sommige trainingen zijn verschoven naar een ander tijdstip of dag en sommige trainingen zijn qua tijd ingekort.
·       De maatregelen van de huidige lockdown blijven van kracht.

Deze maatregelen raken iedereen en vragen flexibiliteit van iedereen bij onze vereniging.We dragen een gezamenlijke verantwoordelijkheid, we moeten solidair zijn naar elkaar. We vragen aan iedereen begrip en om zich aan de maatregelen te houden.

Stay safe!! Bestuur TC Telro

LOCKDOWN EN TENNIS (update 16 december)

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis?

·       Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus. ·       Het besluit uit de jaarvergadering m.b.t. het inkorten van de singeltijd naar 45 minuten wordt tijdelijk weer teruggezet naar 60 minuten.
·       Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten. 

De KNLTB zal proberen zo snel mogelijk duidelijk te krijgen welke consequenties dit verder voor competities, toernooien, trainingen en opleidingen heeft. De veelgestelde vragen zullen ze dan ook updaten.

Kijk voor uitgebreide informatie over de lockdown en de specifieke maatregelen in de sport op de site van de KNLTB: https://corona.knltb.nl

Dubbelen en trainen mag weer met vier per baan (update 18 november)

Hierbij de nieuwe maatregelen voor tennis vanaf donderdag 19 november:

 • Vrij tennissen, en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.·      
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen per baan voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).    
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.     
 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.      
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

LET OP: Bij dubbelspel dient iedere speler/lid digitaal af te hangen, dit i.v.m. registratierichtlijnen van RIVM. We hebben helaas geconstateerd dat niet iedereen zich hieraan houdt en de regels van de baan reserveren omzeilen om evt. langer te kunnen spelen. We zijn blij dat tennissen nog kan en wij verwachten dat iedereen zich aan de regels houdt en sportief gedraagt, zodat we dit ook kunnen blijven doen.

Deze ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen blijven van kracht tot half december. Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.

Veel tennisplezier, bestuur TC Telro

Verzwaring coronamaatregleen: geen dubbelspel de komende twee weken (update 4 november)

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

 • Maximaal twee volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende twee weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal twee volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van vier volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van twee spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Nog even volhouden! Blijf gezond,

Bestuur TC Telro

Update Competities stopgezet, vrij spelen en training blijft mogelijk (update 14 oktober) 

We hebben vast allemaal dinsdagavond 13 oktober vernomen dat het kabinet extra maatregelen aangekondigd heeft, voor de aankomende vier weken, om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Deze maatregelen gaan woensdag 14 oktober 22.00 uur in. 

Maatregelen die direct impact hebben voor ons als tennisclub is dat de competities allemaal zijn stopgezet, voor volwassen en jeugd.
De trainingen mogen doorgaan. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen geldt een maximale grootte van vier personen per baan op 1,5 meter afstand, exclusief trainster. Trainingsgroep van acht mag mits deze duidelijk zichtbaar in twee groepen van vier spelers gescheiden zijn over twee banen.
Naast het clubhuis gaan nu ook de douches/kleedkamers weer op slot.
Na het tennissen ga je direct weer naar huis. Publiek is op het park nog steeds niet toegestaan. 

Met betrekking op vrij spelen: dubbel- en enkelspel is toegestaan. Dubbelspel mag, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Update Sportkantines weer op slot! Aangescherpte maatregels: (update 29 september)

Zoals de meeste waarschijnlijk al hebben vernomen, is er op maandag 28 september in de persconferentie medegedeeld dat sportkantines vanaf dinsdag 18:00 uur voorlopig voor drie weken gesloten zijn. Gelukkig kunnen en mogen we blijven tennissen maar publiek is niet meer toegestaan. Tevens is het de bedoeling dat je na afloop van het vrij spelen, training en competitie het tennispark zo snel mogelijk verlaat.Tijdens competitie en als de balletruimte in gebruik is, zijn de kleedkamers/douches open. 

In verband met de sluiting van de kantine is tevens besloten ook het tennispark na 22:00 uur te sluiten voor de aankomende drie weken. Dus baan reserveren/afhangen laatste blok 21:00 uur. 

Blijf gezond, houd je aan de richtlijnen en blijf thuis bij klachten. Neem je verantwoordelijkheid en spreek elkaar aan als je ziet dat het ergens niet goed dreigt te gaan.
Laat hier op het tennispark je ook van jouw sportieve kant zien. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. 

Bestuur TC Telro

Update Veiligheid- en hygiëneregels TC Telro i.v.m. corona per 1 juli 2020. (update 25 augustus) 

Sinds enkele weken mag er weer door iedereen gesport worden en mogen de sportkantines open zijn. Maar dat wel onder strikte voorwaarden. We zien ook dat onze leden de maatregelen serieus nemen. Dat is heel goed! Toch willen wij jullie aandacht vragen om extra alert te blijven op het naleven van de maatregelen tijdens het tennisspel en na afloop op de terrassen. Dus verslap niet en houd je aan de regels om samen het virus onder controle te houden. We hebben van burgemeester Marieke Moorman een brief ontvangen waarin om deze aanscherping gevraagd wordt. Er zal dus ook de komende weken vaker gecontroleerd worden. Wij vertrouwen op jullie medewerking om boetes voor jezelf en voor de club te voorkomen.

Bestuur TC Telro.

Vanaf 1 juli zijn de sportkantines en binnensportaccommodaties weer open. Competities en toernooien zijn ook weer mogelijk en toeschouwers zijn weer welkom. Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. Met de opening van de kantine en het terras brengen we de gezelligheid weer terug op ons park. De openingstijden zijn weer als voorheen, het park is dagelijks open van 7.30 - 23.30 uur. 

Wij doen er alles aan om samen veilig te kunnen tennissen. Met een aantal vrijwilligers is er hard gewerkt om een coronaproof tennispark te creëren. Houd de eenrichtingsroute aan op het park, zodat je minder mensen tegenkomt. Let op de verkeersborden. Ingang naar de banen is via het pad langs baan 7, uitgang is via het terras langs de kantine. Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing voor iedereen vanaf 19 jaar en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle. Houd je daarom aan onderstaande uitgangspunten en voorwaarden. Spreek anderen erop aan indien nodig.  

Uitgangspunten en voorwaarden:

Algemene regels:

- Tijdens je aanwezigheid op het park en tijdens het tennisspel moet je je houden aan de algemene regels volgens RIVM/KNLTB.
- Blijf thuis als jezelf, of iemand uit je gezin, ziek bent of gezondheidsklachten hebt.
- Voor iedereen vanaf 19 jaar houdt 1,5 meter afstand! 

Regels t.b.v. tennisspel:
- Spelen kan door vooraf een baan, vanuit huis, te reserveren of het volgen van een training. Bij dubbelspel moeten alle spelers in het systeem staan.
- Normaal spelcontact op de baan is toegestaan. Tijdens trainingen en in het spel hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.
- Gebruik geen telborden. 
- Was je handen voor en na de training. 
- Vul thuis je eigen bidon.
- Desinfecteer je handen en het materiaal dat je in handen hebt gehad na gebruik. 
- De toiletten zijn open voor gebruik, i.v.m. overbrengen van het coronavirus adviseren wij om hier minimaal gebruik van te maken.
- De kleedkamers en douches blijven, in verband met werkzaamheden, nog gesloten.
- Op het park zijn, o.a. bij de toegangsdeur, desinfectiemiddelen beschikbaar om handen en materialen te desinfecteren. 
- Neem zelf bijvoorbeeld een desinfecterende gel mee in je tennistas. 
- Leen geen racket uit. 
- Wanneer de banen bezet zijn blijf dan op afstand wachten tot je de baan op kunt. 
- Ga bij de wissel niet samen op het bankje zitten maar wissel van baanhelft met de klok mee. 
- Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 
- Bij carpoolen, bijvoorbeeld tijdens competitie wordt het dragen van een mondkapje aangeraden. 

Regels m.b.t. gebruik sportkantine en terras:
- Leden die een drankje willen nuttigen hebben een reservering nodig, Deze reservering wordt gekoppeld aan de baanreservering. Het nummer van de baan is ook je tafelnummer.
- De tijd aan het tafeltje is 50 minuten, zo kan de bardienst alles schoonmaken voor de opvolgers. Zijn er geen opvolgers, dan mag je blijven zitten.
- Houdt 1,5 meter afstand, uitzondering voor mensen die een gezamenlijk huishouding vormen. Tweetallen mogen binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Je mag maximaal met vier personen aan een tafel zitten.
- Neem zoveel mogelijk plaats op het terras. Er zijn alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen.
- Tafels en stoelen mogen niet verplaatst worden. Er geldt een vaste opstelling.
- Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
- Er zijn geen zitplekken aan de bar, zo kan er beter afstand worden gehouden tot de bardienst.
- Volg de looproute in de kantine en op het terras, deze wordt met pijlen aangegeven. Er is een ingang naar de kantine en de uitgang via de tuindeuren naar het terras. Op het terras loopt de looproute buiten de rode palen.
- De indeling van de tafels en stoelen is d.m.v. tape aangegeven en gebaseerd op 1,5 meter afstand.
- D.m.v. van een statafel met pinapparaat kunnen we de afstand borgen tussen de bardienst en leden die iets willen bestellen. Op de andere statafel worden door de leden zelf hun gebruikte glazen en flesjes op gezet. (Alleen maar met pin betalen, contactloos)
- Er zal voldoende desinfectie- en reinigingsmiddelen bij de bar/keuken aanwezig zijn.
- We verkopen/nuttigen alleen verpakte drink– en eetwaren. Zoveel mogelijk uit flesjes/blikjes in plaats van per glas. Geen schaaltjes met nootjes, verswaren of hapjes uit de frituur.
- Glazen worden gewassen na elk gebruik in de vaatwasser op hoge temperatuur, dus niet gespoeld in de spoelbak.
- Wij gebruiken schone theedoeken en afwasmiddel voor de glazen/kopjes
- Bardienst medewerker volgt de daarbij behorende instructies en wast iedere 30 minuten hun handen, conform RIVM-voorschriften.
- Achter de bar ligt een geprinte versie met procedures voor de bardienst en de daarbij behorende schoonmaakwerkzaamheden zoals afnemen tafeltjes en schoonhouden klinken.

Alleen samen krijgen we corona onder controle! 

Veel tennisplezier, namens bestuur TC Telro

https://www.knltb.nl/nieuws/

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 611 091

Tennispark TC Telro

Zwarte Molenweg 11
5388 EE Nistelrode