Cursus reanimatie en gebruik AED bij tennisvereniging TC Telro

14 oktober 2021


Op dinsdag 12 oktober jongstleden hebben, op uitnodiging van onze sponsor Vikamco Advies en Opleiding, een aantal leden van onze vereniging de cursus “reanimatie en toepassing van het AED-apparaat” gevolgd. De cursus is één van vele diensten die Vikamco als bedrijf biedt. Aangezien ‘een veilig gevoel’ bij onze vereniging ook hoog in het vaandel staat, zijn wij blij met deze samenwerking tussen TC Telro en Vikamco.

Na een korte algemene introductie door cursusleider Willem zijn vooral de praktische handelingen bij het reanimeren van personen met een hartaanval geoefend. Hoe stel je vast of iemand nog ademt, met welke kracht en hoe snel pas je borstcompressies toe en hoe wissel je die af met beademing. En tot slot natuurlijk hoe je een AED-apparaat gebruikt en waarmee dit apparaat helpt bij reanimeren. De cursisten hebben de avond als zeer waardevol ervaren en waren van mening dat eigenlijk ieder lid van TC Telro deze cursus zou moeten volgen. 

Leden van TC Telro die interesse hebben, kunnen dit melden bij het bestuur en bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus opnieuw gegeven. 

Bestuur tennisvereniging TC Telro.   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 412 611 091

Tennispark TC Telro

Zwarte Molenweg 11
5388 EE Nistelrode